Tuleeko asunnostasi pätsi helteiden saapuessa? Poimi tästä vinkit asunnon viilentämiseen!

Kesän ensimmäiset helteet ovat saapuneet ja ne tuovat mukanaan usein myös epämukavan olon ja unettomia öitä. Tiesitkö, että kun lämpötila nousee yli 25 asteen, alkaa työtehosikin laskemaan, noin 2% jokaista lämpöastetta kohden! Ilmasta lämpöä suosittelee viilennykseen luonnollisesti ilmalämpöpumppua, mutta myös näillä vinkeillä voit saada asuntosi viilentymään.

1. Kokeile erilaista tapaa käyttää tuuletinta

Helteellä tuulettimet viedään käsistä, eikä ihme, tuntuuhan sen tuulahdus kasvoilla virkistävältä. Helpotus ei ole kuitenkaan kummoinen, jos tuuletin vain pyörittää kuumaa ilmaa asuntosi sisällä. Kokeile asettaa tuuletin puhaltamaan lämmintä ilmaa ulos asunnosta! Älä aseta tuuletinta aivan ikkunan/ovensuulle, vaan parin metrin etäisyydelle sisäpuolelle, niin se imee mukanaan enemmän lämmintä ilmaa. Toinen keino on laittaa tuulettimen eteen kulho, jossa on jääpaloja.

2. Verhot ja tuuletusikkunat oikeisiin asentoihin

Lämpötila nousee taatusti, jos aurinko pääsee paistamaan ikkunasta sisään koko päivän. Verhot ja sälekaihtimet kannattaakin sulkea, myös pimennysverho auttaa.

Yleinen virhe on avata ikkunat keskellä päivää. Näin ei kannata missään nimessä tehdä, saat vain lisää lämmintä ilmaa asuntoosi. Ikkunoita kannattaa availla vain yöllä. Joissain asunnoissa myös postiluukun avaaminen voi auttaa. Myös ilmalämpöpumppua käytettäessä ikkunoiden on oltava suljettuna, muuten teho menee hukkaan ja saat suuren sähkölaskun! Oikealla käytöllä kesän viilennys tulee kustantamaan vain 20-40€!

3. Pidätkö tietämättäsi päällä kuumuutta pahentavia sähkölaitteita?

Erityisesti vanhemmat liedet tapaavat päästää lämpöä huoneeseen, samoin esimerkiksi tietokoneet. Helteellä kannattaakin miettiä ruuanlaittoa; entä jos grillaisitkin ulkona, tilaisit take awayn tai söisit vaikkapa salaattia?

Jos kuitenkin haluat välttyä tältä kaikelta kikkailulta, niin kannattaa harkita ilmalämpöpumppuun sijoittamista. Saat napin painalluksella lisää työtehoa, paremmat yöunet ja jos sinulla on lemmikkieläimiä, nekin varmasti arvostavat päätöstäsi! Meillä on mahdollisuus myös osamaksuun. Katso tästä valikoimamme ja soita 0400 492 803, tai lähetä sähköpostia yrjo.komulainen@ilmastalampoa.fi varataksesi ilmaisen alkukartoituksen.

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottaa,

Ilmasta lämpöä