Sinulla on 2 vuotta aikaa vaihtaa öljylämmityksestä uusiutuviin! Miltä kuulostaisi 4000 euron suuruinen avustus?

Nyt on otollinen hetki luopua ilmastolle haitallisesta öljylämmityksestä. ELY-keskus tukee muutosta myöntämällä jopa 4 000 euroa tukea vaihtajalle.

 

Mistä on kyse?

Valtio tahtoo tehdä Suomesta hiilineutraalin vuoteen 2035 mennessä. Kylmässä pohjolassa asuminen aiheuttaa paljon päästöjä, jopa 30% suomalaisten hiilijalanjäljestä.

Tämän johdosta valtio tahtookin kannustaa asunnonomistajia luopumaan öljylämmityksestä. Kun vaihdat kaukolämpöön, maalämpöön, tai ilma-vesilämpöön, saat 4 000 euroa! Muihin lämmitysmuotoihin vaihtaessasi saat pienemmän, 2500 euron avustuksen.

Kuka voi hakea tukea ja mihin?

Tukea voi hakea omakoti- tai paritalon omistaja. Remonttikohteen on oltava ympärivuotisessa asuinkäytössä. Tukea voi hakea  1.6.2020 jälkeen tehtyihin muutoksiin myös takautuvasti!

Tukea ei voi saada yhtäaikaa muiden avustusten, kuten ARA:n energia-avustuksen tai kotitalousvähennyksen kanssa.

Kuinka pääsen alkuun?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja kerro asunnostasi. Meiltä saat apua parhaimman lämmitysmuodon löytämiseen. Valikoimaamme kuuluvat sekä maa-, että ilma-vesilämmitysratkaisut. Ensikonsultointi on maksuton, eikä sido sinua mihinkään, joten voit olla huoleton.

Kiirehdi, sillä avustuksia myönnetään vain vuosien 2020 ja 2022 välillä, tai niin kauan, kuin määrärahoja riittää. 28 miljoonan euron rahan uskotaan riittävän noin 10 000 kotitaloudelle. Listätietoa avustuksen hakemisesta pääset lukemaan tästä.

Avustuksen saa jälkikäteen, kun olet ensin itse maksanut laskun.

 

Asiantuntijamme Yrjö auttaa sinua vuosien kokemuksella. Etsitään yhdessä paras ratkaisu juuri Sinun kotiisi!